Nyheter

Norge sender lag til Europa

Norge skal representeres i minst to turneringer i Europa denne sommeren og vi får atter en gang sett hvordan nivået vårt er i forhold til de andre europeiske nasjonene. De norske lagene har trent godt gjennom hele vinteren og spisser nå formen inn mot de europeiske turneringene.

GRAZ, ØSTERRIKE

Først ut er ringrevene Tom Johannes Bang og makker Kristoffer Førde Aarskog som tar turen til Graz i Østerrike og til turneringen «Friends of Footvolley International Cup 2015». Turneringen spilles 3.-5. juli og har intet mindre enn 20 lag fra 13 nasjoner representert, der Brasil, Spania og Italia fremstår som favorittene. 

- Målsetningen for turneringen er å komme seg videre til sluttspillet, og at dette alltid er det overordnede målet for lag Norge sender til internasjonale turneringer, sier president Kristoffer Førde Aarskog i en kommentar. Det er 4 gang denne turneringen arrangeres, og i fjor vant Brasil1 mot Brasil2 i finalen. Spania tok den siste pallplassen og Norge kom på 10. plass. Det kan også nevnes at norgesvennene James Blondell og Alexander Blomqvist skal representere Sverige i samme turnering.

CHARZYKOWY, POLEN

Helgen etter drar to norske lag til Polen, nærmere bestemt Charzykowy som ligger ca. to timer Sør-øst for Gdansk. Turneringen spilles 10.-12. juli og det er 8 nasjoner som representert, blant annet Iran og Brasil. For Norge stiller Emil Lindstrøm og Alexander M. Karlsen, og Tom-Rune Sørensen og Christian Furnes. Denne turneringen har blitt arrangert i flere år, men det er kun andre gangen den arrangeres som en internasjonal turnering. I fjor vant Brasil mot Italia i finalen med Nederland1 på tredjeplass. Norge spilte seg frem til kvartfinale, men stoppet her.

Footvolley Norge ønsker alle lag lykke til og håper vi kan vise oss frem fra en god side, noe som er viktig for å bli invitert til de største og beste turneringene nedover Europa. 

Bildet i toppen er forøvrig tatt av den eminente journalisten/fotografen/multikunstneren Stig Høynes fra haugenfotball.no i forbindelse med fjorårets NM som ble avholdt på Nordfjordeid. 

Partnere

macron logo partner