Nyheter

Påmelding turnering

Her er det mulig å melde seg på turneringer som blir arrangert i regi av Norges Footvolleyforbund. Turneringer blir lagt ut fortløpende etterhvert som turneringsdato og sted blir bestemt.

Påmelding til turnering

Turneringer 2014

Her er en oversikt over turneringer som blir arrangert i løpet av sesongen 2013/2014. 

Dato 

Turnering 

Sted 

Arrangør 

Diverse

23. november  Norgescup #1  Kastellet Skole (hard court)  Emil Lindstrøm

Les referat
18. januar  Norgescup #2  Nydalen Videregående Skole (hard court)  Kristoffer Aarskog
Tom Johannes Bang 
Les referat
1. mars Norgescup #3  Nydalen Videregående Skole (hard court) Erik-Magnus Samdal 

Påmelding
08. mars Helsinki Invitational Helsinki (http://www.biitsi.fi/
 
Påmelding
22. mars Norgescup #4  Kastellet Skole (hard court) Tom-Rune Sørensen

Påmelding
       

 

Det er mulig å oppnå rankingpoeng i hver turnering under Norgescup. Ved invitasjoner til turneringer i utlandet så er det først og fremst de høyest rankede lagene som har førsterett til å delta. Vi prøver likevel å fordele dette utover på en rettferdig måte, slik at det ikke alltid er de samme lagene som representerer Norge - så langt dette lar seg gjøre. 

SE OPPDATERTE RANKINGPOENG

Styret

Norges Footvolleyforbund er et offentlig registrert forbund i Enhetsregisteret, og jobber mot følgende mål:

Å spre idretten i Norge. Forbundet skal ha fokus på rekruttering av nye spillere og tilrettelegge for at disse kan kunne prøve ut og tilegne seg ferdigheter i idretten.

Etter styremøtet i 2012 ble følgende valgt inn som styremedlemmer: 

  • Styreleder: Kristoffer Førde Aarskog
  • Nestleder: Bjørn Totland
  • Styremedlem: Alexander Mørland Karlsen
  • Styremedlem: Emil Auriel Lindstrøm
  • Styremedlem: Christian Furnes

Historien om NFVF

logo NFVF 150Norges Footvolleyforbund ble stiftet i Oslo høsten 2008 etter krav fra det europeiske forbundet om eget nasjonalt forbund. Det internasjonale forbundet og det europeiske forbundet krever at det er stiftet et forbund for å kunne delta med landslag i internasjonale mesterskap og turneringer. Vi har siden 2007 deltatt i europacup og world cup – og vi har i dag flere lag som hevder seg blant de europeiske lagene.

Vårt mål er at sporten skal vokse til å bli en enda mer utbredt idrett i Norge. Vi tror at det store antallet gamle og unge fotballspillere i Norge gjør at footvolley har et stort potensial. Dette er en sport som passer perfekt for fotballspillere og ballentusiaster som er opptatt av lek, spenning og moro. Det faktum at Norge allerede er godt utstyrt med mange sandvolleybaner gjør at vi er optimister for en rask utvikling.

Medlemsskapet på 100 kroner i året skal brukes til å fremme sporten i Norge gjennom å arrangere turneringer, kjøpe inn utstyr og utvikle systemer for nasjonale rangeringer.

Velkommen som medlem – og til nye nasjonale turneringer i 2010!

Om footvolley

Kort fortalt spilles footvolley på samme måte som sandvolleyball, men uten bruk av hender. I stedet bruker spillerne føttene, låret, hodet, skuldrene og ikke minst brystet.

Idretten krever en god porsjon teknisk fotballkunnskap, men det er ikke nødvendigvis slik at gode fotballspillere automatisk vil bli gode footvolleyspillere.

Banestørrelse

bane

Footvolley spilles barbeint på sandvolleybaner. I World Cup og VM spiller man på baner som måler 18×9 meter, mens i Europa Cup spilles sporten på baner som måler 16×8 meter. Grunnen til dette er at sporten har fått sin utbredelse i Europa etter at banestørrelsen i sandvolleyball ble redusert til 16×8 meter, slik at det europeiske forbundet bestemte at europeiske turneringer spilles med mål de fleste landene bruker i trening. Nettet i footvolley er 2,15 meter høyt.

Ball

Ballen som brukes i footvolley skiller seg noe fra vanlige fotballer. Den er lik i størrelse, men er noe tyngre, spretter mindre og er laget av et annet materiale enn vanlige fotballer. Mikasa produserer ballene som oftest blir brukt i mesterskap. Også Nike har utviklet en ball til bruk i footvolley.

NFVF formidler den offisielle ballen Mikasa FT5 goal master til medlemmer. Ta kontakt om du ønsker å kjøpe.

Regler

Det er to spillere på hvert lag i footvolley. Det er kun lov med ett touch per spiller og maksimalt tre touch per lag før ballen må over nettet. Når ballen treffer sanden, er poenget ferdigspilt. Serven spilles fra sanden, gjerne fra en liten forhøyning som spilleren bygger opp selv. Serven kan berøre nettet på vei over. Det samme kan skje i spillets gang. Spillerne har ikke lov til å berøre nettet. Normalt spilles en kamp over tre sett til 18 poeng, med løpende score, men dette varierer fra turnering til turnering.

Partnere

macron logo partner