Nyheter

Norgescup #5 - Første ute på Torshov

Deilig solskinn og ellers upåklagelige forhold denne lørdagen. Kunne ikke passet bedre med Norgescup #5 utendørs. Med fem lag klar lå det til rette for en finfin turnering. Og endelig kom det en etterlengtet seier i finalen. 

Se video nederst i artikkelen.

AV: Tom-Rune Sørensen

Lag A: Emil Lindstrøm / Aleksander Mørland
Lag B: Tom Johannes Bang / Erik Magnus Samland
Lag C: Christian Furnes / Øyvind Kvangardsnes
Lag D: Atle Briseid / Kristoffer Aarskog
Lag E: Tom-Rune Senja Sørensen / Henrik Salveson

Innledende kamper

A vs B 15-12
C vs D 11-15
E vs A 15-13
B vs C 15-10
D vs E 15-8
A vs C 16-14
B vs D 8-15
E vs C 15-7
A vs D 5-15
B vs E 5-15

footvolley-torshov-2013-150x150Innledende ble avgjort ved 1 sett til 15 poeng (maks 18). Med fem lag var det dessverre ikke plass til ett lag i semifinalene. Lag C – Christian og Øyvind måtte innse, etter tapet mot Emil og Aleksander, at det skulle bli vanskelig å nå semifinalen. Marginene ville dem ikke vel slik at da måtte de ta til takke med den kjedelig 5.-plassen. Uansett så kan vi gratulere med 10 rankingpoeng til hver. Kort tid etter kunne vi se dem på sidelinjen med hver sin pils i hånden, solbriller på og i bar overkropp.

Semifinale var mellom 1.-plass, Atle og Kristoffer, og 4.-plass, Tom og Erik; etter innledende. Her var det 2 sett til 18 poeng (maks 21) og eventuelt siste sett til 15 poeng (maks 18). Etter ett jevnt førstesett vinner Atle og Kristoffer 18-15. Andresettet ble dog ikke like spennende da Atle og Kristoffer punkterte semifinalen og vant 18-10. Som forventet klar for finale.

Andre semifinale var mellom 2.-plass, Senja og Henrik, og 3.-plass, Emil og Aleksander. Første settet ble vunnet av Senja og Henrik 18-14. Mens ett, som vanlig, hardtkjempende lag i Emil og Aleksander vant andresettet 20-18. Da måtte det ett siste sett til og lagene fulgte hverandre til 10-10, før Senja og Henrik tok frem «serveskankan». Dermed endte siste sett med 15-10, og seier til Senja og Henrik.

Bronsefinalen ble spilt over ett sett til 18 poeng. Akkurat som forrige Norgescup møtte Tom og Erik rivalene Emil og Aleksander. Nå var det derimot duket for revansj for Emil og Aleksander. For i forrige turnering ble Tom og Erik for sterke for Emil og Aleksander, men i dag kom de tilbake etter å pratet om det forsmedelige tapet i bronsekampen sist. Kampen endte tilslutt 18-11. Da kan vi gratulere Emil og Aleksander med 50 rankingpoeng og Tom og Erik med 40 rankingpoeng hver.

SE OPPDATERT RANKING

Så var det klart for finalen mellom Atle og Kristoffer vs Senja og Henrik. Finalen gikk over 3 sett og det var egentlig spennende ettersom hvert lag delte hvert sitt sett og kollapset hver sin gang i løpet de to første settene. Førstesettet vant Atle og Kristoffer 18-8 og andresettet vant Senja og Henrik 18-6. I siste sett så leder Senja og Henrik 7-1 og 8-2 før Atle og Kristoffer snur kampen og vinner 15-8.

Så endelig kan vi gratulere Kristoffer med første finaleseier og Norgescupseier. Skal selvfølgelig ikke glemme makker Atle som var litt kjørt etter det andre settet. Men denne mannen har en vinnerskalle og sammen med Kristoffer tar de hjem 100 rankingpoeng hver, heder og ære og god følelsen til neste turnering. Jubelscenene fra Atle og Kristoffer var nok litt reservert. Men kort tid etter turneringsslutt postet Kristoffer på Facebook: «Etterlengtet seier». Uansett gratulerer med turneringsseier. Kan fort komme flere for det kommer turneringer å løpende bånd nå som sommeren står for dør. Takk for i dag.

Rankingpoeng

Slik ble fordelingen av rankingpoeng for hver spiller:

Atle Briseid / Kristoffer Aarskog 100 poeng
Tom-Rune Senja Sørensen / Henrik Salveson  75 poeng
Emil Lindstrøm / Aleksander Mørland 50 poeng
Tom Johannes Bang / Erik Magnus Samland 40 poeng
Christian Furnes / Øyvind Kvangardsnes 10 poeng

Partnere

macron logo partner