Nyheter

Norgescup #4 - Senja/Morten seirer på Kastellet

Alt lå til rette for en fin dag da lagene samlet seg foran inngangen til Kastellet Skole denne vakre søndagsmorgenen. Det ble snakket om at det fort kunne bli en tett og spennende turnering. Alle smilte, lo og klemte hverandre.

Så tok det brått slutt. Morten foreslo på en tilsynelatende konstruktiv måte at de innledende kampene burde vært korte sett, da det var ønskelig å unngå tidsklemma når vi nærmet seg finalespillet. Dette rokket litt ved verdensbildet til Tom, som mente at han som arrangør allerede hadde klekket ut et godt opplegg. Temperaturen økte litt, nervespillet var i gang. Morten fikk støtte fra flere for sitt forslag, og Tom kunne banne inni seg hele veien ned i garderoben.

Turneringen ble sparket i gang med Atle/Kris mot Emil/Alex, i en innledende runde der alle møtte alle. Spådommene i forkant om tette og spennende kamper slo ikke helt til. Til tross for litt ypping fra Emil/Alex og Bang/Samland, tegnet det seg kjapt et bilde av at turneringsseieren ville stå mellom Atle/Kris og Morten/Senja. Slik gikk innledende runder:

Lag A: Emil Lindstrøm/Alexander Mørland Karlsen
Lag B: Atle Briseid/Kristoffer Førde Aarskog
Lag C: Tom-Rune Sørensen (Senja)/Morten Håland
Lag D: Erik Magnus Samland/Tom Johannes Bang

AxB: 3-11
CxD: 14-12
AxC: 1-11
BxD: 11-8
AxD: 11-3
BxC: 9-11

Dermed var det duket for semifinaler. Morten/Senja hadde god kontroll over Erik/Tom hele veien. Det gikk som det måtte gå. Det samme kan sies om Atle/Kris mot Emil/Alex. Her er tallenes tale:

Semifinale 1 : C vs D: 18-9, 18-13
Semifinale 2: A vs B: 3-18, 11-18

Bronsefinalen mellom Alex/Emil og Erik/Tom ble veldig spennende. A/E hadde en god ledelse lenge og så ut til å dra tredjeplass og 50 rankingpoeng greit i havn, men så viste det seg at Tom/Erik faktisk hadde evnen til å ta seg litt sammen. Plutselig snakket de sammen, backet hverandre opp, var fokuserte, blide og konstruktive og vips: Alex/Senja ble stående som fortvilte statister i kampens avgjørende fase. Resultat: 19-17 i favør E/T. Emil sprang rett i garderoben etter dette, banket hodet i veggen, kom til seg selv igjen, fikk i seg litt Amazonas-urter og konkluderte med at 40 bonuspoeng var bedre enn ingenting.

Video fra finalekampen

Finalen mellom Atle/Kris og Morten/Senja ble veldig spennende og var turneringens klart beste kamp. Et svært spennende 1. sett der M/S trakk det lengste strået ved å vinne 18-16. Sett nummer to ble fullstendig dominert av topptente Atle/Kris. De formelig knuste Morten/Senja 18-7. Det avgjørende settet kom Morten/Senja sterkt tilbake igjen. De gjorde veldig få feil, samtidig som Kris/Atle begynte å vise tretthetstegn. De kvikkeste beina og trolig best trente beina tok seieren hjem. Det betyr at Senja igjen fikk gullmedaljen rundt halsen, sammen med det fysiske og mentale fenomenet Morten Håland. Dette bare få uker etter at han gjorde rent bord sammen med unnasluntreren Henrik. Det er bare å bøye seg i støvet og gratulere. Siste sett endte cirka 15-9.

SE OPPDATERTE RANKINGPOENG

Partnere

macron logo partner