Nyheter

Norge stiller opp i Pro Footvolley Tour i Miami

24. og 25. januar 2015 stiller Norge for første gang med lag i Pro Footvolley Tour i Miami. Det er Kristoffer Førde Aarskog og Tom-Rune Sørensen som tar turen over atlanteren - med ambisjoner om sluttspill!

Om Pro Footvolley Tour

pro-footvolley-tour-logoPro Footvolley Tour er en spennende turnering som blir arrangert i flere byer i USA hvert år. Kampene blir spilt på idylliske strender i Florida og (noen år) på vestkysten. Det som kjennetegner turneringene er høyt nivå, fantastisk atmosfære og entusiastiske publikum. Hvert år blir noen av verdens beste spillere invitert til å delta og ofte er det også kjente fotballspillere som deltar. I år vil norgedödaren Christian Vieri stille opp for Italia som en av totalt 10 forskjellige nasjoner. 

BESØK PRO FOOTVOLLEY TOUR PÅ FACEBOOK

I tillegg så har denne turneringen litt spesielle regler i forhold til hva vi er vant til i europa. Vanlige turneringer i europa bruker netthøyde 2.15 meter, 9x9 meter banestørrelse og samme poengsystem som sandvolleyball. I denne turneringen så er netthøyden bare 2 meter, 8x8 meter banestørrelse og man får også tildelt to poeng for shark attacks (maks tre per kamp). Grunnen til disse reglene er innført er for å gjøre sporten mer attraktiv for publikum. 

Denne turneringen er også tv-sendt og vil bli vist for mange titals millioner amerikanere på kabel tv. 

Det norske laget

Norge stiller med Kristoffer Førde Aarskog (ranking 1) og Tom-Rune Sørensen (ranking 3) i denne turneringen. Dette er to spillere som aldri før har spilt sammen, men som har spilt flere finaler mot hverandre - med andre makkere. Det blir spennende å se hvordan dette samarbeidet vil fungere. Sist kamp var NM-finalen i 2014 hvor Kristoffer og Tom gikk seirende ut av oppgjøret. 

- Vi har som mål å komme oss videre fra gruppespillet, og etter dette så er vi veldig avhengig av en heldig trekning. Dette blir uansett en fin opplevelse og en god erfaring, sier Tom-Rune Sørensen i en kommentar. 

Gjennom hele vinteren så har begge spillerne vært aktive på trening innendørs. Dessverre så finnes det ikke spesielt gode alternativer til innendørs sandtrening i Oslo, så all trening foregår på parkett. Om spillerne klarer å omstille seg fra parkett og sko til barbeint i sanden blir spennende å se. 

Turneringsoppsett

Turneringen er satt opp med 4 grupper med tre lag hver. Dette oppsettet er basert på ranking og/eller vurdering av kvaliteten på hvert lag. Det spilles bare et sett til 25 poeng hvor man må vinne med to poeng. Om differansen bare er et poeng så spiller man uendelig for å finne en vinner. Dette vil også si at man bare får spille to kamper i gruppespillet. Vinner man en kamp her så er det stor sannsynlighet for at man går videre som et av to lag. Etter dette venter kvartfinale, semifinale, bronsefinale og finale. 

 

Partnere

macron logo partner