Nyheter

Tom og Atle vinner i Førde

Rankingturnering #2 ble denne helgen avholdt i Førde. En samling av lokale spillere samt gamle ringrever fra Oslo boltret seg på fantastiske sandbaner i Sunnfjordhallen Beach Center. 

Sunnfjordhallen Beach Center har i samarbeid med Norges Footvolleyforbund avholdt den første offisielle footvolleyturneringen i Førde noensinne. Turneringen skulle spilles på to dager, 17. og 18. januar, men etter en nærmere vurdering om hvor vanskelig dette skulle være for spillere å reise og å bo i Førde, ble det bestemt at alle kampene skulle avholdes på lørdagen. Dette gav også rom for en banquet på lørdag kveld.

Turneringsansvarlig og primus motor var Daniel Lira Figueiredo som for tiden jobber i en ettårig prosjektstilling ved Sunnfjord Folkehøgskule for å fremme strandsporter i Førde og i Norge. 

LES MER: Brasilianar vil gjere Sunnfjord historisk

Påmeldte lag

Det var 8 lag påmeldt til turneringen:

  1. Tom Bang / Atle Briseid
  2. Daniel Lira / Martin Haven
  3. Eirik Flatjord / Thor Jørgen Spurkeland
  4. Henrik Seim / Markus Haven
  5. Ståle Sæthre / Sondre Laugsand
  6. Jonas Sandbakk / Vegard Eikeland
  7. Magnus Hunemo / Bjørn Totland
  8. Steinar Tenden / Are Gunnar Korsvoll 

- Jeg er veldig takknemlig for at Are Gunnar Korsvoll, tidligere fotballspiller på bl.a. Førde, og Eirik Flatjord, eier av Puls Førde, engasjerte seg i å rekruttere flere lag til turneringen, sier turneringsansvarlig Daniel Lira Figueiredo i en kommentar.

Turneringsoppsett og resultater

Lagene ble delt i to grupper (A og B) og de to beste lagene fra hver gruppe gikk videre til semifinalen.

LES MER: Se gruppeoppsett med resultater og vinnere

Turneringen begynte kl. 10.00 og sluttet kl. 17.00 og det ble totalt spilt 16 kamper på et bedre nivå enn forventet, sier Daniel.

De to beste lagene fra gruppe A var Bjørn/Magnus og Eirik og Thor Jørgen, og Tom/Atle og Sondre/Ståle i gruppe B. Disse lagene gikk videre til semifinalen.

I semifinalen spilte Bjørn/Magnus mot Tom/Atle. Tom/Atle vant over Bjørn/Magnus med en sterk 2-0 seier mens Sondre/Ståle vant sin kamp mot Eirik/Thor Jørgen 2-1 etter en spennende og dramatisk kamp.

I finalen møtte Tom/Atle det lokale laget Sondre/Ståle. Tom og Atle vant igjen med en 2-0 seier og sluttet turneringen øverst på pallen uten å tape et eneste sett. I finalen skjedde også en av de beste ballvekslingene i løpet av hele turneringen med 3 shark-attacks på rad! Velding imponerende!

Det andre lokale laget Eirik/Thor Jørgen vant bronsefinalen mot Bjørn/Magnus og sikret to plasser på pallen for Førde. 

Les mer: Se oppsett og resultater fra sluttspillet
L
es mer: Full oversikt over resultater

Vi gratulerer Førde og Daniel med en vel gjennomført turnering og håper at dette gir mersmak for de som var med. Kanskje ser vi noen stille opp i turneringer i Oslo i sommer? Alle er uansett velkommen.

Omtale i pressen

Utdrag fra Førdeby:

For å markedsføre sporten på best mulig måte trosset noen av Norges beste i sporten både kolonnekjøring og store geografiske avstander, og reiste fra Oslo til Førde, for å delta.

- Du kan skrive at nivået er overraskande høgt her i Førde, seier footvolley-spelar Tom Bang til Fordeby.no.

- Og så er det jo litt lav sesong for footvolley akkurat nå, så da er det veldig gøy med slike sandhaller.

 Saman med makker, Atle Briseid, er dei to av cirka 50 aktive spelarar innan sporten her til lands. Sjølv om Førde-spelarane, Eirik Flatjord og Thor Jørgen Spurkeland, prøva å ta innersvingen på Oslo-duoen – var det ingen som kunne stansa Bang og Briseid.

- Det var veldig artig. Fantastisk hall å spille i og så var det virkelig gøy å møte lokale karer og få trena ordentlig, seier Briseid.

Partnere

macron logo partner