Om footvolley

Om footvolley

Kort fortalt spilles footvolley på samme måte som sandvolleyball, men uten bruk av hender. I stedet bruker spillerne føttene, låret, hodet, skuldrene og ikke minst brystet.

Idretten krever en god porsjon teknisk fotballkunnskap, men det er ikke nødvendigvis slik at gode fotballspillere automatisk vil bli gode footvolleyspillere.

Banestørrelse

bane

Footvolley spilles barbeint på sandvolleybaner. I World Cup og VM spiller man på baner som måler 18×9 meter, mens i Europa Cup spilles sporten på baner som måler 16×8 meter. Grunnen til dette er at sporten har fått sin utbredelse i Europa etter at banestørrelsen i sandvolleyball ble redusert til 16×8 meter, slik at det europeiske forbundet bestemte at europeiske turneringer spilles med mål de fleste landene bruker i trening. Nettet i footvolley er 2,15 meter høyt.

Ball

Ballen som brukes i footvolley skiller seg noe fra vanlige fotballer. Den er lik i størrelse, men er noe tyngre, spretter mindre og er laget av et annet materiale enn vanlige fotballer. Mikasa produserer ballene som oftest blir brukt i mesterskap. Også Nike har utviklet en ball til bruk i footvolley.

NFVF formidler den offisielle ballen Mikasa FT5 goal master til medlemmer. Ta kontakt om du ønsker å kjøpe.

Regler

Det er to spillere på hvert lag i footvolley. Det er kun lov med ett touch per spiller og maksimalt tre touch per lag før ballen må over nettet. Når ballen treffer sanden, er poenget ferdigspilt. Serven spilles fra sanden, gjerne fra en liten forhøyning som spilleren bygger opp selv. Serven kan berøre nettet på vei over. Det samme kan skje i spillets gang. Spillerne har ikke lov til å berøre nettet. Normalt spilles en kamp over tre sett til 18 poeng, med løpende score, men dette varierer fra turnering til turnering.

Partnere

macron logo partner